U petak u Vrbasu spektakl umetnika iz Rusije

U petak, 30. juna sa početkom u 19.30 časova, na gradskom trgu u Vrbasu, biće održan koncert Ruskih umetnika iz grada Kostrome pod nazivom „Na talasima ljubavi i družbe“. Tridesetak umetnika entuzijasta zaputilo se, kao i prethodnih godina, ka svojim prijateljima u Srbiji kako bi preneli emocije koje gaje ka ovdašnjim prostorima i ljudima. Poslednji koncert ove vrste Kostromljani su u našem gradu održali u leto 2015. godine, a sada se vraćaju sa novim numerama i učesnicima. Kako kažu, izvodiće srpske i ruske pesme i koreografije, a posebna tema biće im praznik Vidovdan.

Grad Kostroma iz Ruske Federacije i opština Vrbas planiraju da u avgustu ove godine zaključe sporazum o bratskim vezama i otvore saradnju u oblastima politike, privrede, kulture, sporta, turizma i mladih. Ova poseta i koncert biće još jedan korak ka potvrđivanju i jačanju uspostavljenih veza.

Nastup gostiju iz Rusije zajednički organizuju opština Vrbas, Kulturni centar Vrbas i Regionalno udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ iz Vrbasa. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će biti održan u sali Bioskopa „Jugoslavija“.