Međunarodni fudbalski turnir u Zmajevu – Domaćin FK Obilić

Četvrti tradicionalni međunarodni fudbalski turnir pod nazivom „Četiri Obilića“, na kojem su pored domaćina učestvovali i imenjaci iz Ostrova (Republika Hrvatska), Donjeg Krepšića (Republika Srpska), Vilova i prvi put kao gosti iz Herceg Novog (Crna Gora) i gosti  iz Beograda, održn je u organizaciji  FK „Obilić“ u Zmajevu, prvog jula. Turnir je opravdao očekivanja, naročito u takmičarskom delu. Iako rezultat nije bio u prvom planu, sve ekipe su se maksimalno trudile da prikažu sve draži fudbala a publika je uživala u atraktivnim akcijama, driblinzima, fer-pleju, svakako nisu izostali ni golovi.

Najneizvesnije je bilo u polufinalnom duelu između Vilovčana i Donjeg Krepšića koji je u regularnom toku završen nerešenim rezultatom 1:1, posle boljeg izvođenja penala u finale se plasirala ekipa iz Vilova. Posebno vredi istaći i mladu sudijsku trojku iz Vrbasa Predraga Mrđenovića, Vukašina Cvetkovića i Miljana Miljanića, koji su besprekornim suđenjem dali poseban doprinos ovom nesvakidašnjem međunarodnom fudbalskom spektaklu.

U finalu su se sastali  bratski klubovi  iz Zmajeva i Vilova kojeg su Zmajevčani sa ubedljivih 5:1 rešili u svoju korist i prvi put osvojili pehar ovog turnira. Drugo mesto je pripalo Vilovčanima a treće gostima iz Ostrova (Republika Hrvatska). Posle takmičarskog dela usledio je dogovor za naredni peti jubilarni turnir koji će se sledeće godine održati u Ostrovu. Kruna svega bilo je druženje u restoranu Jadran, na kojem su pored učesnika bili i mnogobrojni gosti koji su pomogli u organizaciji turnira. Gosti iz Hrvatske su se zahvalili na predivnom prijemu i prisnoj atmosferi,  divnoj publici koja je ovog puta navijala za nogomet. Na ovogodišnjem turniru je pobedio nogomet i sport koji nema granice, ocenili su gosti iz Hrvatske poručujući da je sledeći susret dogodine u Ostrovu, gde će biti domaćini. Druženje je trajalo duboko u noć.