Predstavili napredak – Izložba radova polaznika „Školice-crtice“

Druga polugodišnja izložba radova polaznika likovne radionice „Školica-crtica“, koja deluje pri Galeriji Kulturnog centra Vrbasa, otvorena je sinoć u foajeu Bioskopa „Jugoslavija“ u prisustvu mladih stvaralaca i njihovih najpredanijih fanova – roditelja i ostalih članova porodica.

„Trudimo se da nastavimo trend i da, nakon svakog polugodišta, imamo izložbu, kao i da javnosti predstavimo ono što smo radili. Svaki polaznik predstavio se sa pet do šest radova. Napredak je vidljiv i veoma mi je drago što imamo grupu dece koja već celu godinu pohađaju našu školu slikanja“, saopštila je dr Silvia Jelačić, galeristkinja.

Kako kaže Jelačić, osim napretka, vrlo je važno što su deca uživala u onome što su radila. Školica ima 15 polaznika jer nije bilo prostornih uslova da ih bude više, ali posle nedavne dogradnje ateljea u sklopu Galerije, razmišlja se o povećanju broja učenika. Radionica je pokrenuta 2014. godine, nastavljena nakon dvogodišnje pauze, i sada ima kontinuitet od 2016. godine. Ideja je da ona preraste u prvu Osnovnu likovnu školu u Srbiji, na čemu dr Silvia Jelačić istrajava već više godina.