Opštini Vrbas dodeljeno 11 miliona dinara za završetak kanalizacije

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac potpisao je danas ugovor vredan 11.094.804 dinara, a odnosi se na finansiranje projekta „Kanalizacija otpadnih voda i priključnih krakova kompleksa Vrbas Sever, kolonija Kudeljare Vrbas“.

Naime, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su danas ugovore u vrednosti od oko milijardu dinara, predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja a njihova realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju AP Vojvodine.

Obraćajući se predstavnicima opština, Mirović je izrazio nadu da će usmerana sredstva biti efikasno utrošena, i naglasio da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja je poručio predstavnicima opština da se u najkraćim vremenskim rokovima temeljno pripreme i dostave svu neophodnu dokumentaciju kako bi se što pre ušlo u realizaciju projekata.

Inače, u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda dodeljeno je 252 miliona dinara predstvnicima opština: Kinkinda, Alibunar, Apatin, Vrbas, Kula, Nova Crnja, Novi Bečej, Pećinci, Stara Pazova i Titel.