Kuće za raseljene porodice sa Kosova i Metohije – Uručeni ključevi

Za dve interno raseljene porodice sa Kosova i Metohije obezbeđene su kuće, a ključeve su im danas uručili Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, i Danijela Ilić, članica Opštinskog veća zadužena za socijalna pitanja. Dve porodice dobile su stambeni prostor u trajno vlasništvo na osnovu konkursa Republičkog sekretarijata za izbegla, raseljena i prognana lica. Uz kuće, ove porodice dobiće i po paket građevinskog materijala za renoviranje objekata, što je standardni deo pomoći ovoj ugroženoj kategoriji.

Prema rečima Glušca na poslednjem konkursu za pomoć interno raseljenim licima bile su prijavljene samo dve porodice i obe su dobile kuće u vlasništvo, vredne 1,2 miliona dinara. “Ovim je projekat zbrinjavanja ovih lica okončan i nadam se da nećemo imati novih zahteva za pomoći ove vrste. Veoma nas raduje da smo uspeli da uz podršku Republičkog sekretarijata pomognemo svim porodicama, a spremni smo da ih i dalje ekonomski osnažujemo i pomažemo, sve dok se u potpunosti ne uklope u društvo”, rekao je Glušac prilikom svečanog uručenja ključeva.

Kako je napomenula Danijela Ilić obe porodice će veoma brzo dobiti pakete građevinskog materijala, tako da mogu renovirati nov životni prostor. Ona je rekla da u opštini Vrbas nema više raseljenih lica sa Kosova i Metohije koje traže ovu vrstu pomoći. “Lokalna samouprava i dalje vam stoji na raspolaganju i uskoro ćemo imati konkurse za ekonomsko osnaživanje, a slede i konkursi Fonda za pomoć izbeglim i raseljenim licima AP Vojvodine”, rekla je Ilić, čestitajući porodicama koje su konačno dobile kuće.