Remont vodozahvata u Savinom Selu – Onlajn merenje protoka vode

Ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ obavile su veliki remont objekta na vodozahvatu u Savinom Selu što će doprineti unapređenju postojeće automatike. Radovi će doprineti pouzdanijem upravljanju i boljoj kontroli sistema.

„Mi zapravo radimo nadogradnju postojeće automatike kako bismo u narednom periodu poboljšali pritisak i dezinfekciju vode. U svakom momentu znaćemo i kakvo je stanje zaliha hlora. Unapređenje postojeće automatike obezbediće nam „onlajn“ merenje protoka vode što do sada nismo imali. Sve to ćemo moći da vidimo i pratimo na SКADA sistemu“, rekao je rukovodilac Poslovne jedinice „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa i dodao da i ostale vodozahvate u selima vrbaske opštine očekuje veliki remont.

Vodozahvati u vrbaskoj opštini automatizovani su u drugoj polovini 2014. godine kada je u „Vodovodu i kanalizaciji“ sistem počeo da funkcioniše „na dugme“. Tada su obezbeđeni pouzdaniji rad sistema, konstantan pritisak u vodovodnoj mreži, kao i ušteda energije. 

Pored kompletnijeg daljinskog očitavanja potrošnje vode, vrbaski „Vodovod“ do kraja godine, očekuje još mnogo inovacija i tehnoloških iskoraka što ovu poslovnu jedinicu JKP „Komunalac“ svrstava u red naboljih.