Dan otvorenih vrata – Prezentacija 19 fakulteta u vrbaskoj Gimnaziji

U Gimnaziji “Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu, danas je održan „Dan otvorenih vrata“, i tom prilikom predstavnici 19 privatnih i državnih visokoškolskih ustanova prezentovali su smerove koje im nude određeni fakulteti. Kratka prezentacija, pojedinačno svakog fakulteta, održana je u svečanoj sali Gimnazije, a nakon toga u holu škole bili su postavljeni štandovi na kojima su zainteresovani učenici mogli da dobiju prateći materijal za smerove na pojedinim fakultetima.

Takođe učenici su mogli da se raspitaju i u direktnom kontaktu sa predstavnicima fakulteta dobiju odgovore u vezi sa predstojećim upisom. Današnjoj prezentaciji prisustvovali su brojni učenici III i IV razreda vrbaske Gimnazije.

Jedan od fakulteta koji je prezentovan učenicima jeste Pedagoški fakultet u Somboru, koji već godinama u nazad u direktnom kontaktu sa vrbaskim gimnazijalcima,predstavlja smerove i mogućnosti koje pruža ova visokoobrazovna ustanova.

“Pedagoški fakultet u Somboru je državni akreditovani fakultet na kojem postoje četiri smera. Smerovi na osnovnim i master akademskim studijama su učitelj, vaspitač, dizajner medija u obrazovanju i bibliotekar-informatičar. Nastava je prilagođena savremenom novom tipu učenja. Veliki je obim stručne prakse i veliki broj izbornih predmeta. Svi studijski programi usaglašeni su sa srodnim studijskim programima univerziteta u EU. U okviru fakulteta postoji i novi studentski dom. Posebna povoljnost jeste što je školarina tokom prve godine na ovom fakultetu besplatna”, rekla  je Natalija Žujović sa Pedagoškog fakulteta u Somboru