Crnogorsko kulturno veče u Vrbasu

Manifestacijom „Crnogorsko kulturno veče“ u Vrbasu je sinoć završeno obeležavanje 13. jula, nacionalnog praznika Crne Gore koji obeležava i crnogorska nacionalna manjina u Srbiji. 

Uz poznata imena crnogorske  estrade, Zorana Kalezića, Jadranku Barjaktarović i Bojana Marovića, u programu su učešće uzeli i predškolci PU „Boško Buha“ iz Vrbasa, polaznici Škole gusala „Vuk Mandušić“ i istoimenog KUD-a guslara iz Vrbasa, narodni guslar Miljan Vujović. Nastupio je i pevač Miloje Bubanja, kao i članovi KUD-a „Njegoš“ iz Lovćenca i KUD-a „Svetozar Marković“ iz Novog Sada i mnogi drugi.

Više stotina okupljenih građana pozdravili su predstavnici organizatora. Ispred Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine obratio se predsednik ove organizacije, Dragoljub Malović, dok je u ime Crnogorske kulturne mreže govorio Aleksandar Damjanović.  Oni su istakli da je Vrbas potvrdio epitet „prestonice crnogorske dijaspore“ budući da je veliki deo Crnogoraca našao svoju domovinu u Srbiji, ali „nije zaboravio ni svoju otadžbinu Crnu Goru“.