PK “Bjelica” Vrbas odličan na državnom prvenstvu za juniore

Na prvenstvu Srbije u Kikindi na malim bazenima za juniore i u  aposlutnoj kategoriji učestvovalo je 350 najboljih plivača iz 42 kluba iz Srbije.

„PK Bjelica Vrbas je bio jedini predstvanik iz našeg grada i kao i uvek pokazao je izvanredne rezultate. Jelena Kosović je priredila mozda i najveće iznenađenje. Dva puta je ušla u A finale, osvojivši dve medalje u juniorskoj konkurenciji gde je plivala sa dve godine starijim plivačicama. Jelena je postala viceprvak države u juniorskoj konkurenciji na 200m delfin i treća na 100m delfin. Koliko je ovo veliki rezultat govori podatak da je Jelena imala peti najbolji rezultat u apsolutnoj kategoriji, a prva sledeća plivačica njeno godište imala je 12 sekundi slabije vreme.  Zapažen rezultat je napravila i Nađa Igrački koja je kao najmlađi takmičar sa ličnim rekordom ušla u B finale na 200m delfin.

Sada sledi kamp selekcije Vojvodine na koji su pozvane dve plivačice PK ”Bjelica” Vrbas, Marija Krajinović i Lenka  Kozomora kao i dvojica trenera. Na ovaj kamp pozvani su najperspektivniji plivači Vojvodine u uzrastu pionira i oni će imati trodnevna razna testiranja. Posle toga slede pripreme za državno prvenstvo koje će biti u martu sledeće godine. Ova godina nam je bila izuzetno uspešna, osvojili smo 29 medalja na prvenstvu Srbije i Vojvodine, a u sledećoj očekujemo još bolje rezultate“, prenose iz kluba.