Završeno 95% radova na magistralnom cevovodu Vrbas-Savino Selo

Građani opštine Vrbas u Kucuri i Savinom Selu dobiće savremeni vodovod i kvalitetnu pijaću vodu, zahvaljujući ulaganju od preko 4,1 miliona evra predstavlja što najveću investiciju te vrste u opštini Vrbas u poslednjih 20 godina.

„Gradnja 14 kilometara vodovoda deo je velikog investicionog plana Vrbasa za 2021. godinu, vrednog milijardu i po dinara. Naš grad očekuju najveća ulaganja u komunalnu infrastrukturu. U pitanju je 20 projekata u Ravnom Selu, Kucuri, Savinom Selu, Zmajevu, Bačkom Dobrom Polju i Vrbasu. A samo u rekonstrukciju vodovoda i gradnju kanalizacije investiramo više od 700 miliona dinara. Uz snažnu podršku pokrajinske i republičke vlade, stvorićemo uslove da Vrbas ponovo postane sinonim uspeha i prosperiteta“, rekao je Predrag Rojević, pri obilasku radova na izgradnji cevovoda. 

Trenutno se izvode radovi na spajanju vodozahvata sa Kucurom i Savinim Selom i izvedeno je oko 95 odsto radova. Na samom izvorištu izbušeno je pet bunara, tri su opremljena, a dva se opremaju.

„Projekat je vredan 4,1 miliona evra, a radovi se realizuju sa ‘Setec’ konsultantskom kućom KfW banke. Opština Vrbas je u međuvremenu uvela najsavremenije sisteme za automatsko upravljanje vodosnabdevanjem, koji nam omogućava daljinsko očitavanje vodomera i daljinsku detekciju curenja na mreži. Na taj način smo smanjili gubitke za 18 odsto, i značajno unapredili uslugu koju pružamo građanima. Kad završimo gradnju i opremanje novih bunara, imaćemo najbolji sistem u Srbiji“, rekao je direktor JKP „Komunalac“ Igor Škundrić.