Sprovedena akcija pošumljavanja parka u vrbaskom naselju Libra

U udruženoj akciji JKP „Komunalac“, Javne agencije za zoohigijenu i poljoprivredu i Turističke organizacije Opštine Vrbas, kraj dečijeg igrališta u naselju Libra posađene su jele, a postignut je i dogovor o daljem uređenju ovog prostora.

Na ulasku u naselje Libra smešteno je dečije igralište s fudbalskim terenom i letnjikovcem na kome se s prvim danima proleća okupljaju stanovnici ovog dela grada. Kako bi prostor bio prijatniji, nekoliko javnih preduzeća i ustanova odlučilo je da ga oplemeni sadnjom jela.

„Ovo je akcija pošumljavanja zelenih površina, odnosno, parka u Starom Vrbasu. Meštani iz ovog dela grada sami su uredili prostor na obodu naselja. Oni su od napuštene površine, napravili dečije igralište i park, a teren su prethodno pošumili kako bi ambijent bio lepši. Želeli smo da se priključimo njihovoj dobroj nameri i pomognemo im da ovaj deo grada bude zeleniji i samim tim prijatniji za boravak“, rekao je v.d. direktora JKP Komunalac Vrbas Igor Škundrić.

Radnici „Komunalca“ posadili su jelke. Najavljeno je da će se očistiti i odvodni kanal u neposrednoj blizini ovog parka, a dopremiće se i kontejneri za PET ambalažu.

„Kada se udruže ustanove i javna preduzeća nastaje jedna ovakva akcija. Ove jele nabavljene su za manifestaciju Ledeni trg krajem prošle godine, a deo sadnica donirao je JAZIP. Produžićemo im vek sadnjom u parku na radost mališana iz Libre“, kazala je direktorka TOV Marija Zlatović i obećala još sličnih akcija do kraja godine.