Još jedna pobeda Đorđa Bukvića i UNITY Fight Team Vrbas

Đorđe Bukvić iz UNITY Fight Team-a iz Vrbasa je 3. septembra ove godine odneo četvrtu profesionalnu i ukupno četrnaestu pobedu u MMA (Mixed Martial Arts).

Đorđe Bukvić je nastupao u jednoj od najprestižnijih regionalnih organizacija Fight Nation Championship. Borbe su se održavale u čuvenoj Areni u Puli. S obzirom da MMA  borce nazivaju “modernim gladijatorima”, ovaj dogadjaj je promovisan kao “povratak gladijatora u Arenu nakon 1.500 godina”.

Bukvić je ovaj put imao za protivnika neugodnog borca iz Turske Ahmeta Rasima Palu, kojeg je pobedio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Đorđe i njegov klupski kolega Matija Bosančić su osvajači prošlogodišnje prestižne Armageddon FNC  Lige u kojoj su se borili svaki u po tri borbe u Zagrebu, Šibeniku i Zaboku, te osvajali više bonusa za nokaute večeri i borbe večeri.

Ovo je do sada najzrelije odradjen Đoletov meč: planirana taktika je ispoštovana od početka do kraja, borac je pratio sve sugestija iz ugla, te dominirao u svim segmentima borbe bez nepotrebnog utroška energije. Đorđe je pokazao da pametna borba ne mora biti i dosadna, pa je uz nekoliko dobrih akcija u stand up-u prikazao i bacanje, kontrolu i scramble u parteru, izlazak iz moguće završnice Trianglom i napokon pobedio tehničkim nokautom GNP-om u drugoj rundi. Sam turnir je bio, malo je reći, spektakl kojeg se ne bi postidela nijedna svetska organizacija. Još jednom bih zahvalio u ime celog tima svima na zaista velikoj podršci, porukama, pozivima, pa i ličnom dolasku na tribine Amfiteatra u Puli”, rekao je nakon povratka iz Pule, glavni trener Petar Tunguz.

Inače, UNITY Fight Team je lokalni MMA klub iz Vrbasa. Glavni trener Petar Tunguz, kondicioni trener Igor Milović i CrossFit trener Tatjana Bičkeji vode uspešno ovaj klub već 15 godina.